VIJESTI

Admir Babić (SDP): U toku postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za sanaciju ulice Hadžijina voda, MZ Rosulje

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Visoko koja je održana 28.10.2021. godine uputio sam inicijativu koja se odnosi na hitnu sanaciju ulice Hadžijina voda, MZ Rosulje i uvrštavanje iste u Kapitalna ulaganja za 2022. godinu.

Iz Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke sam dobio sljedeći odgovor koji vam prenosim u cijelosti

„Služba već duži niz godina radi na rješavanju problema plavljenja stambenih objekata u ulici Hadžijina voda, pa je s tim ciljem pribavila projektno tehničku dokumentaciju, istu revidirala i pribavila Odobrenje za građenje. Grad Visoko je na osnovu pribavljene dokumentacije aplicirao višim nivoima vlasti, te su odobrena sredstva za izgradnju oborinske kanalizacije i vodovodne mreže od strane Kantonalnog ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, a Grad Visoko je obezbijedio sredstva za kolovoznu konstrukciju i navedeni projekat uvrstio u Program kapitalnih ulaganja u infrastrukturu iz Budžeta Grada Visoko i kapitalnih ulaganja viših nivoa vlasti za 2021. godinu.

Trenutno se provodi postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju oborinske kanalizacije i vodovodne mreže, kako bi se mogao potpisati ugovor s istim i pristupiti implementaciji projekta.“, napisali su mi u odgovoru iz ove Službe.

NAJNOVIJE

Na Vrh