VIJESTI

U Visokom osnovan Airsoft klub S.C.A.R

U prostorijama Gradskog kina održana Izborna skupština Udruženja građana „Airsoft klub Special Combat Airsoft Regiment“ Visoko.

Za predsjednika kluba je izabran Dino Alijagić a za potpredsjednika Edin Hakanović. Sekretar kluba je Muaz Suša. Pored predsjednika, potpredsjednika i sekretara Upravni odbor čine još: Ammar Ćehajić, Muhamed Višća, Adnan Muratović, Faruk Jusić. Predsjednik skupštine je Adnan Muratović.


UG ASK S.C.A.R je klub osnovan s ciljem vršenja promocije i afirmacije airsofta kao ekstremnog sporta ili discipline, učešća na raznim sportskim, humanitarnim manifestacijama od društevnog značaja, saradnje s drugim klubovima, savezima i organizacijama bliskih interesa i učešća kako na državnim tako i na međunarodnim airsoft susretima.

AirSoft je moderan, ekstremni, borbeni sport ili rekreacioni hobi u kome participanti eliminišu oponente gađajući se sferičnim “AirSoft kuglicama” lansiranim iz “Airsoft oružja”.


Osim gore navedenih ciljeva ASK S.C.A.R u svome planu ima i obilježavanje historijskih događaja sa ciljem njegovanja kulture sjećanja, sa posebnim fokusom na događaje iz prethodnog odbrambenog rata. Klub je otvorenog tipa, te svi ljubitelji Airsofta su dobrodošli.

NAJNOVIJE

Na Vrh