VIJESTI

Pobjeda košarkaša Visokog na gostovanju na Ilidži

Košarkaši Visokog su uspješno krenuli u drugi dio prvenstva A-2 lige grupa Jug. Naime, oni su večeras na Ilidži slavili gostujuću pobjedu nad ekipom IUS Wolves rezultatom 87:69 i tako ostali u vrhu tabele sa učinkom od sedam pobjeda iz osam odigranih mečeva. Utakmica je odigrana u okviru 11. kola A-2 lige, a iako krajnji rezultat može dati sliku o laganoj pobjedi visočkog tima, ipak je utakmica bila itekako zanimljiva. Visočki tim je do pobjede predvodio Bečirhodžić sa 29 poena, a veliku pomoć je imao u Rizvanoviću (17 poena) i Rističeviću (16). Trener Eldin Neimarlija i igrači su ovu pobjedu, kao rođendanski poklon, posvetili svom saigraču Aidu Vraniću.

KK VISOKO: Bečirhodžić 29, Rističević 16, Adnan Kevrić, Adin Kevrić, Sadiković 8, Rizvanović 17, Čaluk 12, Muhić 2, Čelik 3, Vranić, Ihtijarević.

U narednom, 12. kolu, KK Visoko će biti domaćin mladoj ekipi Turbine iz Jablanice, koju je visočki tim u prvom dijelu sezone savladao u gostima sa 80:55. Meč će najvjerovatnije biti odigran u nedjelju, 13. februara 2022. godine sa početkom u 18 sati.

Visoko.co.ba/KK Visoko

NAJNOVIJE

Na Vrh