VIJESTI

Saznajemo / Emir Fejzović dao otkaz u Gradskoj upravi Visoko

I to se dešava, dok je za većinu životni san konektovati se na državne jasle, kako saznaje Visoko.co.ba jučer (21.02.) državni službenik u Gradskoj upravi Visoko Emir Fejzović podnio je zahtjev za sporazumni raskid ugovora.

Ovo i ne bi bila neka vijest da Fejzović proteklih godina nije bio značajna karika u provođenju važnih političkih procesa unutar Opštine/Gradske uprave. Pažnju na sebe je skrenuo kao kadar SDA koji je po tadašnjim “prvacima” ove stranke trebao da naslijedi Muniba Alibegovića koji je u dva navrata bio načelnik Visokog (2004-2008., 2008-2012.).

Interesantno je kako je uspio “preživjeti” redizajniranu SDA 2012. godine, a zatim postati i važan saradnik još jedne odmetnice iz SDA koja je također vladala u dva mandata.

Emir Fejzović je radio na različitim pozicijama unutar Gradske uprave, od Kabineta načelnika, preko Lokalnog ekonomskog razvoja pa do Civilne zaštite i u pravilu uvijek u blizini kao čovjek od povjerenja načelnika-ice.

Navodno je i prema novoj sistematizaciji trebao biti jedan od šest najbližih saradnika novog gradonačelnika u društvu pet žena novih/starih pomoćnica gradonačelnika a po čemu je Visoko zadnjih godina i prepoznatljivo kao grad u kojem najznačajnije funkcije u Gradskoj upravi pripadaju ženama.

NAJNOVIJE

Na Vrh