VIJESTI

FOTO + VIDEO / Šest mjeseci “sramote od radova” u ulici Muzaferija: Stanovnici ogorčeni, spremni podići i tužbe protiv nadležnih osoba

Radovi u ulici Muzaferija u MZ Rosulje još uvijek nisu završeni iako je rok za izvođenje odnosno završetak radova bio 12. oktobra 2021. godine.

Još 1. decembra 2021. godine pisali smo o ovome problemu koji i nekoliko mjeseci poslije nije riješen.

“Prilikom izvođenja zemljanih radova došlo je do nezadovoljavajućih rezultata po pitanju nosivosti prirodnog tla i pojave procjednih voda, radovi su privremeno obustavljeni zbog neophodnosti stabilizacije terena i provođenja procedura u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.” pravdali su se tada iz službe LER Visoko.

“Po pokretanju istih nastavljeni su radovi i trenutno se radi nasipanje i valjanje tamponske podl, a potom slijedi asfaltiranje ulice ako dozvole vremenski uvjeti, obzirom da je kraj građevinske sezone pa kvalitet izvedenog asfalta može biti upitan ako se radi ispod -5 C.”, obećali su tada iz službe LER Visoko na naš upit u vezi ovog slučaja.

Međutim, više od šest mjeseci nije došlo do asfaltiranja, a portal Visoko.co.ba je opet poslao upit nadležnoj službi u kojem smo zatražili odgovore po pitanju ovog sramnog problema, te ćemo vas o istom i informirati kada ga dobijemo.

Mještani iz ulice Muzaferija su ogorčeni, te kako su nam kazali spremni su poduzeti sve korake koji će dovesti do konačne sanacije radova u ovoj ulici.

“Išao sam u Gradsku upravu, tačnije u nadležnu službu Grada Visoko za ovu problematiku gdje nisam dobio zvanični odgovor i stav po pitanju sramotne činjenice da i pola godine od početka radova u ulici u kojoj stanujem i dalje se nije ni grumen pomjerio naprijed što se tiče radova.” kazao je za naš portal Semir Dokso koji živi u ovoj ulici:

Kako nam je kazao, ukoliko se u što skorijem vremenskom periodu radovi ne pomaknu s višemjesečne mrtve tačke, njegove komšije razmišljaju o organiziranju potpisivanja peticije na osnovu koje će tražiti od nadležnih u Gradskoj upravi Visoko da se raskine ugovor sa izvođačem radova, te da su čak spremni i pokrenuti sudski postupak protiv onih koji snose odgovornost za ovu sramotu koja im se dešava od oktobra prošle godine.

“Ide mjesec ramazana, pa onda nam dolazi i Bajram, a ulica nam je puna kamenja, pijeska, rupa, ivičnjaka koji si 0,5 m iznad kolovoza, a prašine se dnevno nagutamo kilogramima i mnogima je zdravlje ugroženo”, dodao je Dokso za Visoko.co.ba.

N. Kavazić / Redakcija

 

NAJNOVIJE

Na Vrh