Gastro

Burgeri od povrća

Većina voli dobar burger, ali ne mora uvijek da bude s mesom, probajte ga na ovaj način.

Sastojci:

2 okrugla peciva za burgere

2 lista salate

1 paradajz

60 g crvenog kupusa

250 g krompira

200 g tikvica

1 jaje

50 g krušnih mrvica

1 kašika vlasca

1 kašika naribanog parmezana

crni biber, so

4 kašike ulja za prženje

Za namaz:

1 jetrena pašteta

50 g krem sira

Priprema

Krompir skuvajte u ljusci, pustite da se ohladi, a zatim ga naribajte. Tikvice naribajte, malo posolite i ostavite da odstoje. Nakon pet minuta rukama im istisnite višak tečnosti. U posudu stavite jaje, parmezan i razmutite. Dodajte tikvice, krompir, vlasac, posolite i pospite mljevenim biberom. Smjesu dobro promiješajte, po potrebi umiješajte malo krušnih mrvica, a zatim oblikujte burgere. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno i zagrijte na srednjoj vatri. Burgere ispecite s jedne strane dvatri minuta, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko. Namaz pripremite tako da izmiješate paštetu s krem sirom. Na prerezano pecivo nanesite namaz, stavite plošku paradajza, a zatim burger.

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh