Gastro

Čizkejk

Donosimo vam recept za kolač čizkejk, a evo šta je potrebno ukoliko želiti napraviti ovu slatku deliciju.

Kora:

  • 300 grama mljevene plazme
  • 125 ml mlijeka
  • 250 grama margarina
  • 3 kašike šećera u prahu

Margarin otopiti i sjediniti sve sastojke, ukoliko želite slađe možete dodati još šećera.

Bijeli fil:

  • 450 grama krem sira
  • 220 grama šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 500 ml slatke pavlake

1 želatin (rastvoriti po uputama sa kesice- rastvoriti sa 5 kašika ledene vode, pa kad nabubri preliti sa 50 ml vrele vode ali da ne proključa)

Izmiksati prvo slatku pavlaku i šećer, zatim dodati krem sir, pa na kraju polako sipati rastopljeni želatin i miksati.

Crveni fil:

  • 450 grama crvenog voća (može bilo koje, ja sam koristila šumsko voće)
  • 1 kesica želatina
  • 4 kašike šećera
  • 50 ml vode

Vodu, voće i šećer kuvati oko 10 minuta. Onda ubaciti želatin (rastvoren sa 5 kašika vode, pa kad nabubri ubaciti u vrelu smjesu i dobro sjediniti). Ostaviti preko noći u frižideru da se stegne.

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh