Sastojci:
4-5 kašika ulja
120 g luka
200 g mrkve
50 g korijena celera
400 g teletine od buta
400 g krompira
1 kašika vegete
slatka paprika mljevena
600 g kelja
100 ml passate
2-3 čena bijelog luka
1,5 l vode
25 g oštrog brašna
So, crni biber mljeveni
Priprema
Na ulju kratko popecite nasjeckani luk te mrkvu i korijen celera narezane na kockice. Dodajte teletinu narezanu na kocke, posolite, pobiberite i nastavite dinstati povremeno podlijevajući vodom. Kad meso gotovo omekša, umiješajte krompir narezan na kocke, dolijte oko 200 ml vode, pospite vegetom i slatkom paprikom i kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Nakon toga umiješajte kelj narezan na šire rezance, passatu, bijeli luk i vodu. Čorbu kuvajte na laganoj vatri 15-20 minuta. Pred kraj umiješajte brašno razmućeno u malo vode.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com