Gastro

Čorba od kelja i teletine

Sastojci:

4-5 kašika ulja

120 g luka

200 g mrkve

50 g korijena celera

400 g teletine od buta

400 g krompira

1 kašika vegete

slatka paprika mljevena

600 g kelja

100 ml passate

2-3 čena bijelog luka

1,5 l vode

25 g oštrog brašna

So, crni biber mljeveni

Priprema

Na ulju kratko popecite nasjeckani luk te mrkvu i korijen celera narezane na kockice. Dodajte teletinu narezanu na kocke, posolite, pobiberite i nastavite dinstati povremeno podlijevajući vodom. Kad meso gotovo omekša, umiješajte krompir narezan na kocke, dolijte oko 200 ml vode, pospite vegetom i slatkom paprikom i kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Nakon toga umiješajte kelj narezan na šire rezance, passatu, bijeli luk i vodu. Čorbu kuvajte na laganoj vatri 15-20 minuta. Pred kraj umiješajte brašno razmućeno u malo vode.

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh