U toku održavanja Izložbeno-prodajnog sajma “Jesen u Visokom” održat će se edukacije za proizvođače i prerađivače hrane. Edukacije će se održati u prostorijama Mješovite srednje škole “Hazim Šabanović “ul. Branilaca br. 24 u sljedećim terminima:
I TEMA
Ponedjeljak, 26.09.2022. godine u 14 sati. Tema edukacije “Parametri kontrole kvaliteta meda” predavač Amila Šut dipl. ing. hem. teh.
II TEMA
Utorak, 27.09.2022. godine u 14 sati. Tema edukacije “Sigurna i kvalitetna hrana, put ka uspješnom turizmu” predavač Benjamin Čaušević mr. upravljanja kvalitetom i sigurnost hrane, dipl. ing. preh. tehn.
Pozivamo proizvođače i prerađivače mesa, mlijeka, voća, povrća, meda, ugostitelje kao i članove udruženja koji u svojim ciljevima imaju razvoj turizma da prisustvu edukaciji.
