VIJESTI

Fashion žiri: Ensar Dervišbegović o modnim kombinacijama treće noći SFF-a

 

 

1

Još kad se pojavio u filmu Casino Royal u baršunastom odjelu Mads Mikkelsen je zračio plemićkom energijom… Tako i ne čudi što je 2013. godine kada je izašla serija Hanibal proglašen za najstilizovaniju ličnost na TV ekranu. Modna kritika ga od tada i voli i odali su mu počast da je u modu vratio karirana odijela. Na sarajevskom crvenom tepihu se pojavio koloristički usklađen u odjelu klasičnog kroja sa detaljem koji stilisti ponovo vraćaju u It trend u muškom stajlingu, a to je sparivanje kravate i ukrasne džepne maramice. Definitivno najbolje obučen muškarac te večeri.2

Kada govorimo o konstantnom, gracilnom, elegantnom pojavljivanju na crvenom tepihu Sarah Cerkez je upravo imperativ toga. Savršena kosa, make up, haljina sa potpisom bh. dizajnerice Amire Petresi definitivno me uvijek podsjeti na pojavljivanje slavnih glumica na festivalu u Cannesu. Karakteristično na Sarah je da se ne boji boje na crvenom tepihu. Već smo je viđali sa kreacijama u zelenoj, žutoj, borgundi boji, ali ova haljina u crvenoj boji je savršeno komplementarna sa njenom bojom kose i tena. Haljina ističe njenu savršenu figuru, a dizajnerica konstrukcijom haljine razmišlja o njenoj glamuroznosti ostavljajući zadnji kraj dužim što upotpunjuje efekt haljini. Ono što se također mora naglasiti jeste da Sarah svaku kreaciju donese na najbolji mogući način te pozicijom tijela i hodanjem prezentira kreaciju na najbolji način.

3

Martina Keškić se na crvenom tepihu već etablirala kao neko ko pomiče granice crvenog tepiha. Svi koji prate bh. modnu scenu znaju da je Martina glavna predstavnica u promociji mladih i već etabliranih bh. dizajnera. Svaki crveni tepih u svijetu upravo ima predstavnike o čijim se kreacijama priča i govori nakon njihovog pojavljivanja. Mora se naglasiti da Martina ima ogromnu moć transformacije te pamtimo njena izdanja u dugim elegantnih haljinama do izdanja kada savrseno dobro nosi i alternativnije modne komade. Martina daje potpunu slobodu u kreativnosti tako da i frizeri, make up artisti mogu pokazati svoja umjeća radeći s njom. Tako i ne čudi sto je mladi dizajner Armin Hodžić koji se potpisuje iza branda Elysian upravo izabrao nju kao predstavnicu novog bh branda. Govoreći o ovoj kreaciju volim naglasiti da Martini odlično stoje ravne linije u konstrukciji ove haljine te visoke naramenice koje su dale efekt modne ratnice. Teški bakreni lanci, ogrlica oko vrata na snježno bijelom platnu stvaraju kontrast te samim tim povećavaju efekat kreaciji.

4

Svake godine u mjesecu augustu kada počinje SFF prva i najslikanija haljina koja najavi otvaranje sedmice filma upravo bude haljina koju ponese Maja Čengić. Svih 7 noći pojavljivanja Maja, konstantno na najbolji mogući način, predstavlja bh. i regionalne dizajnere. Ovaj put u kreaciji Jasne Hadžimehmedović Bekrić koja podsjeća na Charleston haljine koje su po svojoj konstrukciji bile kraće, ali JHB na pametan način dizajnira i prilagođava haljinu crvenom tepihu. Fenomenalni rukavi koji daju glamur ’20-ih godina te frizura koja je upotpunila dojam. Mora se dodati da Maja Čengić na crvenom tepihu sa jednakom ležernošću nosi i duge i kraće haljine te se veselimo haljinama koje dolaze u narednim danima.

fbl.ba / Visoko.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh