Gastro

Fileti soma

Bez obzira da li postite za vrijeme vaskršnjeg posta ili ne, som je uvijek dobra ideja za ručak. Danas vam donosimo recept kako da napravite filete soma.

Sastojci:

  • nekoliko fileta soma
  • 2 mrkve
  • 100 g riže
  • 1 veza mladog crnog luka
  • soli, bibera
  • 1 kašičica crvene mljevene paprike
  • 2 kašike kukuruzovog brašna
  • bijeli luk
  • peršunov list
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržiti sitno nasjeckan mladi luk i mrkvu, rižu i tri šolje vode pa kuvati na tihoj vatri. Pred kraj dodati so i biber i list peršuna. Ribu soma filete isjeći na komade pa je malo krpom osušiti i upiti višak vode. Posuti bijelim lukom u granulama. Na foliju staviti dvije kašike kukuruzovog brašna, suvog začina i soli, crvene mljevene paprike i sve izmiješati. Kroz to dobro provući i pritisnuti ribu sa svih strana. Pleh obložiti uljem pa svako parče umočiti u ulje u tepsiji sa jednom stranom i redati jedno do druge. Na kraj istresti rižu pa rasporediti. Peći na 210 stepeni C oko 25-40 min da lijepo porumeni.

 

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh