VIJESTI

Gradonačelnik Mirza Ganić posjetio Općinu Ilijaš

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić sa direktorom Medrese “Osman-ef. Redžović” Dženanom Handžićem i vlasnikom komapanije “Semić” Esadom Semićem posjetio je Općinu Ilijaš i sastao se sa općinskim načelnikom Akifom Fazlićem. Tema sastanka bila je razmjena iskustava između Općine Ilijaš i Grada Visoko sa ciljem uspostavljanja efikasne i transparentne administracije, te ubrzavanje i olakšavanje postupaka u rješavanju zahtjeva građana i privrednika.

Ovom prilikom konstatovana je dobra saradnja između privrednika iz Ilijaša i Visokog. Značajan broj privrednika iz ove dvije lokalne zajednice već su uspostavili međusobnu poslovnu saradnju. Zaključak je da bi obim saradnje mogao biti veći i konkretniji pa se u tom smislu planira organizacija susreta načelnika i gradonačelnika sa privrednicima. Uvažavajući činjenicu da Ilijaš i Visoko dijele dugu administrativnu granicu koja ih povezuje jedan od prioriteta u narednom periodu će biti definisanje infrastrukturnog povezivanja sa težištem na komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu.

Također jedan od značajanih segmenta buduće saradnje biće u oblastima kulture i sporta. Općina Ilijaš izrazila je interesovanje za dosadašnja iskustva Grada Visokog u oblasti turizma i kreiranju turističke ponude.

Visoko.co.ba/Ilijas.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh