VIJESTI

IM Semić: Višegodišnja tradicija u proizvodnji i preradi mesa

U mnogim krajevima Bosne i Hercegovine, a naročito u središnjem području proizvode se suhomesnati proizvodi. Ti suhomesnati proizvodi odlikuju se specifičnostima ne samo sa područja s kojeg potiču nego i od načina obrade mesa, dužine soljenja ili salamurenja, metoda sušenja i dimljenja proizvoda. Među tim suhomesnatim proizvodima posebno mjesto zauzimaju suho meso i sudžuka koji dolaze sa područja općine Visoko.

Industrija mesa Semić zasnovana je na višegodišnjoj tradiciji porodice Semić u proizvodnji i preradi mesa, čuvajući i njegujući tradicionalni način u pripremanju suhomesnatih proizvoda.

Primjenom savremene opreme i metoda za preradu mesa IM Semić je proširila svoj asortiman proizvoda koji bi se mogao podijeliti na sljedeće:

tradicionalne suhomesnate proizvode (suho meso i sudžuka) u rinfuznom i vakum pakovanju;
polutrajne proizvode (kobasice, hrenovke i salame)
oblikovane proizvode (ćevapi, faširano meso, sudžukice i pljeskavice)
Kombinacijom znanja, vrhunskog kvaliteta sirovina i svježeg izgleda svojih proizvoda Industrija mesa Semić je na tržištu BiH prepoznatljiva po iznimnom kvalitetu svojih proizvoda.

Proizvodnja se obavlja na najmodernijoj opremi poznatih svjetskih proizvođača opreme za mesnu industriju (Kilia, Vemag, Multivac, Sudpack, Maurer…). Koristeći najmoderniju tehnologiju i tradicionalne recepture IM Semić kreira prepoznatljive proizvode koji zadovoljavaju potrebe i najprobirljivijih kupaca.

Industrija mesa Semić u narednom periodu želi da postane lider u proizvodnji suhomesnatih proizvoda i da ima značajnu ulogu u proizvodnji prerađevina od mesa, kako na domaćem tako i na europskom tržištu.

Visoko co.ba / / Izvor: eKapija.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh