Neka vam ne bude teško da zavrnete rukave i umijesite ovo tijesto.
Sastojci:
15 g kvasca
200 g kiselog mlijeka
50 ml mlijeka
50 ml vode
30 ml maslinovog ulja
400-450 g brašna
200 g sira
1 jaje
1 žumance, susam
malo šećera i soli
Priprema:
U mlako mlijeko rastopiti kvasac, dodati pola kašičice šećera pa, kad zapjeni, dodati vodu i kiselo mlijeko i ulje i jaje. Dodavati polako brašno da se dobije mekše tijesto. Dodati i malo soli. Tijesto obraditi dobro da bude glatko pa ga pokriti da odstoji 30 minuta. Tijesto staviti na pobrašnjen sto, razviti ga tanko i isjeći na pravougaonike. Isjeći ga po vertikali, a u gornji dio staviti komade sira i uviti u rolnicu. Redati u pleh koji je obložen papirom za pečenje. Pokriti da odstoji pa premazati žumancetom i malom količinom ulja i posuti sjemenkama. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Kad bude pečeno, pokriti i ostaviti da malo odstoji.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/federalna.ba