Gastro

Kifle sa kiselim mlijekom

Neka vam ne bude teško da zavrnete rukave i umijesite ovo tijesto.

Sastojci:

15 g kvasca

200 g kiselog mlijeka

50 ml mlijeka

50 ml vode

30 ml maslinovog ulja

400-450 g brašna

200 g sira

1 jaje

1 žumance, susam

malo šećera i soli

Priprema:

U mlako mlijeko rastopiti kvasac, dodati pola kašičice šećera pa, kad zapjeni, dodati vodu i kiselo mlijeko i ulje i jaje. Dodavati polako brašno da se dobije mekše tijesto. Dodati i malo soli. Tijesto obraditi dobro da bude glatko pa ga pokriti da odstoji 30 minuta. Tijesto staviti na pobrašnjen sto, razviti ga tanko i isjeći na pravougaonike. Isjeći ga po vertikali, a u gornji dio staviti komade sira i uviti u rolnicu. Redati u pleh koji je obložen papirom za pečenje. Pokriti da odstoji pa premazati žumancetom i malom količinom ulja i posuti sjemenkama. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Kad bude pečeno, pokriti i ostaviti da malo odstoji.

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/federalna.ba

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh