Gastro

Kuglof od suvog grožđa i vanile

Sastojci:

4 jaja

100 g šećera

100 g oraha

200 g brašna

1 prašak za pecivo

100 ml jogurta

2 kašike kakaoa

100 g suvog grožđa

2 pudinga od vanile

100 g bijele čokolade

2 kašike ulja

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, orahe, jogurt, ulje, suvo grožđe i kakao i sve izmiješati dobro. Kuglof podmazati uljem, posuti brašnom, sipati smjesu i izravnati. Peći na 190 stepeni C oko 60 minuta. Pokriti krpom, pa kad odmori i ohladi se istresti na tanjir i presjeći na dva dijela. Puding skuvati po uputstvu, pa tako vrućim premazati dijelove gdje su sječeni i preklapati. Istopiti čokoladu sa uljem na tihoj vatri, pa preliti kuglof. Po želji ukrasiti žele bombonama. Sijecite ga tek kad se potpuno ohladi.

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh