Sastojci:
4 jaja
100 g šećera
100 g oraha
200 g brašna
1 prašak za pecivo
100 ml jogurta
2 kašike kakaoa
100 g suvog grožđa
2 pudinga od vanile
100 g bijele čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, orahe, jogurt, ulje, suvo grožđe i kakao i sve izmiješati dobro. Kuglof podmazati uljem, posuti brašnom, sipati smjesu i izravnati. Peći na 190 stepeni C oko 60 minuta. Pokriti krpom, pa kad odmori i ohladi se istresti na tanjir i presjeći na dva dijela. Puding skuvati po uputstvu, pa tako vrućim premazati dijelove gdje su sječeni i preklapati. Istopiti čokoladu sa uljem na tihoj vatri, pa preliti kuglof. Po želji ukrasiti žele bombonama. Sijecite ga tek kad se potpuno ohladi.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com