VIJESTI

Madžid Avdagić: Ne podržavam rad uprave Bosnalijeka, Uzunovićeva pozicija šteti kompaniji

Nakon što je predsjednik Nadzornog odbora Bosnalijeka Nedim Rizvanović objavio da uprava Bosnalijeka na čelu sa Nedimom Uznovićem uživa punu podršku svih članova odbora, odlasio se jedan od članova Madžid Avdagić kako bi demantovao te tvrdnje.

“Kao što sam i ranije naveo, Nadzorni odbor Bosnalijeka ni na jednoj sjednici kojoj sam prisustvovao kao član Nadzornog odbora, nije glasao za podršku predsjedniku Uprave Nedimu Uzunoviću i ostalim članovima Uprave te ovim putem demantujem netačne informacije da podržavam rad Uprave kompanije Bosanalijek”, poručio je on.

Ističe kako se nada da će Tužilaštvo i Sud u što skorijem vremenu završiti predmet u kojem je glavni osumnjičeni Nedim Uzunović.

“Nadam se da će završiti započeti svoj posao i da će se novi Nadzorni odbor fokusirati na profesionalno i transparentno poslovanje Bosnalijeka, a ne raditi na štetu kao što se trenutno radi. Smatram da poslovanju i budućnosti ove kompanije direktno šteti činjenica da je vodi osoba koja se tereti za teška krivična djela vezana upravo za Bosnalijek”, rekao je on.

Također je dodao i da “u potpunosti želi da se posveti unaprijeđenju poslovanja Bosnalijeka i da konačno budu prevaziđeni izazove i probleme s kojima se trenutno susreće kompanija”.

Klix.ba / Visoko.co.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh
Loading...