Gastro

Ma­fi­ni sa krem ka­pi­com

Sas­toj­ci:

250 g mrkve
2 ja­je­ta
50 g šećera
150 g lje­šni­ka
va­ni­lin šećer
prsto­hvat so­li
ka­šičica pra­ška za pe­ci­vo
prsto­hvat ci­me­ta
slat­ka pa­vla­ka
Pri­pre­ma:

Umu­ti­te bje­lan­ca sa so­lju, do­daj­te izren­da­nu mrkvu, mlje­ve­ne lje­šni­ke, šećer, pra­šak za pe­ci­vo, va­ni­lin šećer, ci­met i žuman­ca, pa do­bro pro­mi­je­šaj­te. Ti­jes­to si­paj­te u ka­lup za ma­fi­ne i pe­ci­te u rer­ni na 200 ste­pe­ni, ot­pri­li­ke 15 mi­nu­ta.

Umu­ti­te slat­ku pa­vla­ku ko­ju ste pret­ho­dno držali u frižide­ru. Fi­luj­te sva­ki ma­fin po­se­bno i ukra­si­te ga mlje­ve­nim ili ko­ma­dićima lje­šni­ka.

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh