VIJESTI

Mirza Ganić: Sramota je da danas nema nikog stručnog iz službi da pojasni vijećnicima ono što pitaju, zato je nužna nova sistematizacija

Gradonačelnik Mirza Ganić jasno je danas za govornicom Gradskog vijeća javnosti poručio da je aktuelni sistem u Gradskoj upravi nakaradan i da sistematizacija nije dobra, te podsjetio na svu njenu netransparentnost proteklih osam godina. Nakon diskusija o Regulacionog planu “Prijeko” gdje su diskutovali vijećnici Zukan, Agić i Halilović gradonačelnik Ganić je ukazao na činjenicu da na današnjoj sjednici nema izvjestioca, pojedinaca uposlenih u Službi nadležnoj da odgovori na stručna pitanja.

– Ovo samo ukazuje koliko je sve do sad bilo “šuplje”. I ovo je pokazatelj nužnosti donošenja nove sistematizacije, a što sam pokrenuo već 17.12.2021.godine. I sve će biti javno i transparentno kako bi i građani jasno znali šta i kako radimo. Svjestan sam da nema najboljih rješenja, ali smo zato i stavili ove Odluke na sjednicu Gradskog vijeća da diskutujemo o tome, glasamo i napravimo bolje nego što je bilo. Ponavljam, žalosno je ovo danas da nema niko stručan da izađe za govornicu i da stručno odgovori na postavljena pitanja. – rekao je Ganić.

Na kraju je Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji službi Grada Visoko usvojen sa dvadeset glasova ZA i tri UZDRŽANA glasa.

NAJNOVIJE

Na Vrh
Loading...