Politika

Naši građani su napravili promjenu, sada je red da se i vi gospodo mijenjate

Na moje veliko zadovoljstvo,  građani naše Općine su, konačno,  napravili promjenu  u našoj svijesti, promjenu i buđenje iz dosašanjeg dugog sna, promjenu i skidanje okova u kojima smo bili zarobljeni zadnje dvije decenije, promjenu i napuštanje naših loših običaja, navika, tradicije, glasanja  i stavova o političkoj situaciji u kojoj se nalazimo,  što znači, da smo napravili promjenu samih sebe, te trebamo nastaviti u tom tonu da se i dalje mijenjamo ka boljem, jer to je naša borba sa samim sobom, to je naša  Hidžra. Na ovu temu sam ranije pisao članak na ovom portalu.
 
Na moju veliku žalost i razočarenje mogu konstatovati, da je kolacija SBB-SDA nekada mati, a nekada maćeha. Maćeha je bila u Visokom i toga smo svjedoci. Žao mi je što je ta koalicija, mene i moju stranku, koštala boljeg izbornog rezultata, kojeg bi imali da nismo bili u sjeni loše politike koalicionog partnera. Žao mi je iz razloga  zato što smo cijelo vrijeme podržavali sve dobre projekte o kojima se raspravljalo na sjednicama vijeća. Žao mi je nekolicine časnih,marljivih i vrijednih kandidata iz SBB stranke koji bi sigurno bili od velike pomoći i koristi u općinskom vijeću, ali nažalost nisu ostvarili mandate.
 
Uistinu, drago mi je, da je moj kandidat, tj. kandidat za koga sam  smatrao da je najbolji, najmoralniji, i najsposobniji, te kanidat,  kojem sam dao svoj glas na izborima za načelnika, pobjednik ovih izbora. Posljednji put moj kandidat je pobijedio 2008.godine. Na prošlim izborima 2012 godine, gospođa Amra Babić nije bila moj kandidat. Razlog moga takvog stava je bila politika njenje stranke i njenih šefova, odnosno, graditelja velikih luksuznih vikendica i vila koje su ograđene bedemima i zidovima kako ne bi niko mogao vidjeti šta se tamo dešava, odnosno, koliko se godišnje poticaja od kantona dobije te po nekoliko poljoprivrednih kultura posije i posadi u toku godine, jedne zaoru da bi druge sadili,  na tim istim parcelama, dok obični poljoprivrdnici ne mogu dobiti niti jedan poticaj.
 
No, ni usnu nisam mogao  zamisliti da će se na ovaj način, naša načelnica,  suprostaviti interesu pojedinaca.  Očekivao sam da će se utopiti u politiku stranke i da će biti samo jedan u nizu od  poslušnika lokalnih ceribaša koji su harali našom Općinom.. Stoga,  smatram da je gospođa Amra Babić dvostruki pobjednik ovih izbora.
 
Gospođa načelnica, Amra Babić, je prva napravila promjenu i napuštanje, do tada dobro utabanih staza kojima su išli njeni prethodnici, stazama manjeg otpora,   to jest napravila je hidžru, jer njena borba u kojoj je bez posustajanja istrajala može se okarakterisati kao njena hidžra.  Stoga, našoj herojini ću da poželim svu sreću u budućem radu. Želim da u svom novom mandatu napravi puno toga za nas građane Visokog, želim da izgradi kružne tokove u Visokom, (kao što imaju: Sarajevo,Kakanj,Zenica) , koji su neophodni za normalan protok saobraćaja, želim da „konačno“ Gračanici dovede davno obećanu vodu, želim da dovede nove investicije iz inostranstva, naročito one koje dolaze iz naših prijateljskih zemalja. Želim da  posveti veliku pažnju zimskom održavanju i čiščenju, kako gradskih tako i prigradskih, puteva.  Želim da ostane dostupna i gostoprimljiva  za sve građane, kakva je bila i prije izbora. Želim da nastavi borbu protiv mita, korupcije i uskostranačkih interesa, te borbu protiv imenovanja podobnih, a ne sposobnih, na razne funkcije. Sve moje želje su i moja očekivanja.
 
Takođe, želim da nosilac nezavisne liste, koji je ubjedljivo pobijedio sa ostvarenim rekordnim brojem glasova- na čemu mu upućujem iskrene čestitke, napravi hidžru, da se promjeni, da bude bolji nego što je bio, da radi u interesu građana Visokog i da vrati vodu koju je prisvojio te povuče neosnovanu tužbu protiv njegovog sugrađanina, jer to nedolikuje njegovom trenutnom statusu kojeg uživa.  Želim da ostvari zapažene rezultate u novom sazivu vijeća,  da podijeli svoje  znanje i iskutvo  te da svi mi imamo koristi od toga.
 
Iskrene čestitke i sve najbolje želje upućujem i svim ostalim vijećnicima koji su ostvarili mandat u općinsko vijeće ispred: Nezavisne liste, SBB, SDA, ASDA… itd…
Želim da budu marljivi, čestiti i vrijedni, da svoj posao rade čestito i pošteno, da ne budu samo nijemi posmatrači i nečije marionete, nego da po svom vlastitom ubjeđenju rade, čine, i glasaju u interesu svih građana naše Općine, u interesu onih koji su im dali glas!
 
U nadi da ćemo zajedničkim snagama napraviti bolje Visoko, i da ćemo mu vratiti značaj, ulogu i mjesto gdje je ranije bilo, želim Vam puno sreće u radu i puno uspjeha.
Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh