Gastro

Omiljeni recept za preukusnu zapečenu tjesteninu

Zapečena tjestenina s mileramom i sirom je jelo koje se vrlo brzo priprema i idealan je prijedlog, bilo da se radi o ručku ili večeri. Rijetki su oni ne vole tjesteninu, pa će se ovo jelo, nakon što ga probate, vjerovatno često nalaziti na vašem meniju.

Priprema: 

U dublju posudu stavite vodu da provri, pa dodajte makarone. Posolite i kuhajte dok makarone ne budu na pola kuhane. Procijedite ih, ali sačuvajte čašu vode jer će vam trebati za sos. Ocijeđene makarone istresite u nauljenu vatrostalnu posudu, posolite i pobiberite.

Za sos pomiješajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina, mileram i naerendani sir i sve dobro promiješajte. Ispasirajte bijeli luk i opet promiješajte, pa prelijte preko makarona. Stavite da se peče oko 15 minuta na 220 stepeni, piše Super recepti.

Prijatno!

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh