VIJESTI

Ovo su visočki SDA kandidati na listama za oktobarske izbore

SDA BiH kandidirala je ukupno 506 članova, i to za sve nivoe vlasti na cijelom prostoru BiH. Od navedenog broja, 450 su kandidati s područja Federacije BiH, kandidirani za više nivoa – od kantonalnih skupština, Parlamenta Federacije BiH, do državnog nivoa. Preostalih 56 kandidata je na listama s područja Republike Srpske u okviru Koalicije “Pokret za državu” i dio kandidata na državnom nivou s prostora RS-a gdje se “liste vode pod Strankom demokratske akcije, uz podršku stranaka Koalicije.

Kada su visočki kandidati SDA u pitanju ova stranka ima kandidate za sve nivoe vlasti.

Za Skupštinu ZDK iz Visokog je na listi pet kandidata:

Na broju 6 će biti Emir Džafić, aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću Visoko. Broj 9 na listi je Mirela Mateša Bukva aktuelna zastupnica u Skupštini ZDK. Fikret Dervišević je na broju 19, Rasim Omanović30 i Selma Lemeš38.

U izbornoj jedinici 6 za Federalni parlament SDA Visoko ima dva kandidata. Na broju 2 je Rejhana Numanović i na broju 4 je Almir Ljeskovica.

Državni parlament u kojem su dva kantona za našu izborni jedinicu (ZDK/SBK) ima jednog kandidata iz Visokog, aktuelnog ministra Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Amira Zukića.

 

Opći izbori u Bosni i Hercegovini zakazani su za 2. oktobar ove godine, a danas je bio posljednji dan za predaju kandidatskih listi.

Visoko.co.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh