Gastro

Paradajz čorba

Ako nemate ideju šta da pripremite za ručak, mi vam donosimo jednu ideju.

SASTOJCI:

1 kg paradajza
crveni luk
3 čena bijelog luka
500 ml vode
povrtna kocka za supu
130 g mocarele
maslinovo ulje
so, biber
ruzmarin
0,5 l vode
PRIPREMA:

Opran i na kriške isječen paradajz poredajte na pek-papir, pospite ga isjeckanim crvenim i bijelim lukom, ruzmarinom i pospite uljem. Posolite, pobiberite i pecite otprilike pola sata na 200 stepeni.

Za to vrijeme prokuvajte kocku u vodi, pa u povrtnu supu ubacite pečen paradajz. Kuvajte 20 minuta, povremeno miješajući. Nakon toga sve usitnite štapnim mikserom i dodajte komadiće mocarele.

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh