Ukusni pileći ražnjići postaće omiljeno jelo svim sladokuscima.
Sastojci
500 g pilećih fileta
200 g svježe crvene paprike
100 g tikvica
100 g mladog luka
200 g šampinjona
200 ml tamnog piva
4 – 5 kašika ulja
1 kašika mješavine začina
Priprema
1. Pileće filete narežite na kockice, stavite u dublju zdjelu i pospite mješavinom začina piletina.
2. Opranu papriku očistite od sjemenki pa je isto tako narežite na kockice. Bijeli dio očišćenog mladog luka narežite na veće komade, oprane šampinjone na četvrtine, a tikvice na kocke.
3. Narezano povrće malo posolite, dodajte piletinu, zalijte pivom i sve dobro promiješajte.
4. Meso s povrćem pokrijte i ostavite stajati na hladnome mjestu oko 30 minuta, a zatim nanižite na drvene štapiće za ražnjiće.
5. Rešetku za roštilj ili tavu premažite uljem i dobro zagrijte. Pripremljene ražnjiće pecite sa svih strana dok ne postanu zlatnožuti.
Šampinjoni će zadržati lijepu boju i izgled ako ih prije pečenja dobro osušite.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com
Visoko.co.ba/federalna.ba