Gastro

Plazma torta

Bliži se vikend, a ovo je naša slatka preporuka.

Sastojci:

300 g plazma keksa

300 g mljevenog keksa

200 g mliječne čokolade

100 g sjeckanih oraha

100 g mljevenih oraha

100 g suvog grožđa

30 g suvih brusnica

600 ml fante

250 g margarina

100 g šećera u prahu

Ostalo:

200 g šlaga

300 ml mlijeka

Priprema:

Plazma keks izlomiti na manje komade. Mliječnu čokoladu isjeći na sitne komade. Suvo grožđe i suvu brusnicu potopiti na 10 minuta u malo vode ili malo ruma pa ocijediti od tečnosti. U veću činiju staviti lomljeni plazma keks, mljeveni keks, čokoladu, sjeckane orahe, mljevene orahe, suvo grožđe i suve brusnice. Promiješati. Lagano dodavati fantu i miješati. Margarin umutiti, dodati šećer u prahu i dobro izmiksati. Te dvije mase izmiješati i opet dobro izmiksati. Prebaciti na tanjir ili na tacnu, oblikovati tortu i ostaviti da se stegne. Umutiti šlag s mlijekom i ukrasiti tortu.

 

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh