Gastro

Posni kolač sa vinom

Za današnji desert napravite posni kolač sa vinom. Dobar je i ako ne postite.

Sastojci:

  • 250 g mljevenih oraha
  • 250 g brašna
  • 200 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • kašičica sode bikarbone
  • kašičica cimeta
  • 250 ml bijelog vina
  • 300 g džema od kajsije

Priprema:

Pomiješajte suve sastojke, te u dobijenoj smjesi napravite udubljenje i u njega polako sipajte vino. Miješajte dok se vino ne sjedini sa suvim sastojcima i dobije gušća smjesa, te je saspite u okrugli kalup za pečenje obložen pekpapirom. Kolač pecite u prethodno zagrijanoj rerni, oko 40 minuta na 170 stepeni. Pečen kolač ostavite da se u potpunosti ohladi, te ga horizontalno presijecite na dva dijela. Donju koru premažite polovinom džema od kajsije, zatim stavite drugu koru pa i nju premažite. Ostavite kolač sat vremena na sobnoj temperaturi da upije džem, a onda je spreman za konzumiranje.

 

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh