Danas napravite predjelo od patlidžana.
Sastojci:
2 patlidžana
3 paradajza
4 čena bijelog luka
250 g mocarele
rendani parmezan
so,
biber
svježi listovi bosiljka
maslinovo ulje
Priprema:
Patlidžan, opran i isječen na kolutove, posolite i ostavite da odstoji deset minuta, pa ga isperite, posušite i pržite na ulju. Kada blago porumeni, redajte ga na papir. Izgnječen bijeli luk posolite i pobiberite, paradajz i mocarelu isijecite na kolutove.
U nauljenu i pek-papirom obloženu varostalnu činiju redajte kolutove patlidžana, premažite ih bijelim lukom, zatim na svaki kolut stavite paradajz, na njega opran list bosiljka, ponovo poredajte mocarelu i, za kraj, patlidžan.
Stavite u zagrijanu rernu i pecite otprilike šest-sedam minuta, na 220 stepeni. Izvadite i pospite krupno rendanim parmezanom i listovima bosiljka.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com