VIJESTI

Promocija monografije “Tradicionalni mesni proizvodi visočkog kraja”

U Zavičajnom muzeju u Visokom će u subotu, 11. decembra sa početkom u 18 sati, biti održana promocija monografskog djela “Tradicionalni mesni proizvodi visočkog kraja”, a u organizaciji BZK “Preporod” Visoko i JU Zavičajni muzej Visoko. Autor monografije je Visočanin prof. dr. Amir Ganić, vanredni profesor na oblasti Tehnologija prehrambenih proizvoda animalnog porijekla Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Kao rođeni Visočanin istakao se na polju naučnog istraživanja i zaštite tradicionalne “Visočke pečenice” čiji rezultat je zvanična zaštita visočke pečenice oznakom geografskog porijekla na nacionalnom nivou. Pod motom da je “čovjek dužan svome zavičaju” autor u svojoj publikaciji ističe da nastavlja raditi na istraživanju i ostalih tradicionalnih mesnih proizvoda visočkog kraja s ciljem njihove zaštite.

Visoko.co.ba/Zavičajni muzej FB page

NAJNOVIJE

Na Vrh