Za današnji ručak predlažemo vam da napravite punjene pileće pljeskavice.
+Potrebni sastojci:
500 g pilećeg mesa
2 čena bijelog luka
1 manja glavica crnog luka
po ukusu peršuna
po ukusu so
po ukusu suvi zacin
1 kašika prezle
1 kašika majoneza
Za punjenje:
100 g kačkavalja (isječen na kockice)
Priprema:
Piletinu samljeti u sjecku. Bijeli, crni luk i peršun takođe nasjeckati u sjecku. Zatim spojiti sa mljevenom piletinom, dodati majonez, prezle, so i začin. Sve sjediniti. Ruke nauljiti i oblikovati pljeskavice i utisnuti kačkavalj, spojiti da ne bi iscurio u toku prženja. Na vrelo ulje spuštati punjene pljeskavice tako da spojeni krajevi budu okrenuti nadolje.
Pljeskavice pržiti dok ne porumene.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com