Preporuka

Razlozi zbog kojih trebate jesti supu zimi

Stručnjaci ističu da je važno uvrstiti supu u ishranu, posebno kao ručak. Današnje kuhinje uglavnom su siromašne mesom koje je pripremljeno na vodi, a nije dinstano.

Preporučuje se odvajanje masnoće iz supe sa mesom, jer količina unijetih kalorija iz supe može zasititi, prije konzumacije glavnog jela. Blagodeti supe ogledaju se u jačanju imuniteta i boljem varenju hrane. Za jačanje su najbolje supe i čorbe od brokolija i mahunarki.

U vrijeme respiratornih infekcija preporučuje se konzumacija pileće supe. Od prehlade posebno štite supe sa crnim lukom, mrkvom i peršunom.

Zahvaljujući supi, organizam dobija potrebnu količinu tečnosti i tako se sprečava dehidratacija. Pored svojstava koji pozitivno utiču na zdravlje, važno je napomenuti da, možda u supi najviše i uživamo, jer nas tokom zime i hladnih dana, zagrije iznutra.

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.na/nezavisne.com

(Novosti.rs)

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh