Uz jednostavne namirnice i malo angažmana, ako još niste, pravo je vrijeme da probate “crnca bez jaja”.
Sastojci
Za biskvit:
3 jogurta (po 180 g)
300 g Pšeničnog glatkog brašna
250 g šećera
120 ml ulja
25 g kakaa
2 kašičice Sode bikarbone
maslac za premazivanje lima
Za glazuru:
150 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
120 g šećera
120 ml mlijeka
Priprema
Prvi korak: Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnim mikserom 2-3 minute.
Drugi korak: Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
Treći korak: Maslac otopite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu iskidanu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Četvrti korak: Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.
Savjet
Kolač je dosta kaloričan pa po želji možete da smanjite količinu šećera i ulja.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com