Bogata na oko, praktična i ukusna, ova “salata” je uživanje za sve ukućane.
SASTOJCI
- 3 šolje gotovo pasirane kuhane piletine
- 1/2 glavice zelene salate, isjeckane
- 1 šolja organskog graška, odmrznutog
- 1 šolja organskog kukuruza šećerca, odmrznutog
- 1 šolja maslina (crnih ili zelenih) bez koštica
- 1 šolja isjeckanog celera
- 1 šolja čeri paradajiza, isečenog na polovine
ZA PRELIV
- 1 šolja grčkog jogurta
- morska so i svježe mrvljeni crni biber, po četvrtina kašičice od oba
- sok jednog limuna
- 1 kašika senfa
- 2 čena bijelog luka, mljevenog
- 1 kašika organskog meda
PRIPREMA
U manjoj posudi izmiješajte sve sastojke koji idu u preliv. I stavite ih u frižider da se ohlade dok vi pripremate salatu.
Za salatu je najbolje da uzmete staklenu veiku posudu.
- Prvi sloj je sitno sjeckana kuvana piletina.
- Drugi sloj čini čeri paradajiz.
- Treći sloj masline.
- Četvrti sloj grašak.
- Peti sloj celer.
- Šesti sloj kukuruz.
- Sedmi sloj zelena salata.
Na kraju sipajte preliv i prijedlog je da salata odstoji 24h u frižideru, do služenja.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com