Znamo da je riba zdrava za naš organizam, pa vam ovaj put preporučujemo salatu kao lagan obrok.
Sastojci:
800 g sardela
2 kašike vegete
3 kašike limunovog soka
Za salatu od riže:
250 g riže
150 g kukuruza šećerca
80 g pistacija
80 g kikirikija
200 g paradajza
Za salatni preliv:
34 kašike maslinovog ulja
2 kašike jabukovog sirćeta
so
Priprema:
Sardele očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pokapajte ih limunovim sokom, a zatim pospite vegetom i ostavite neka odstoje 30 minuta. Rižu skuvajte, ocijedite i ohladite. Dodajte joj kukuruz šećerac, nasjeckani kikiriki i pistacije te paradajz narezan na kockice. Začinite maslinovim uljem, jabukovim sirćetom, malo posolite, dobro izmiješajte i stavite u frižider. U međuvremenu pripremljene sardele stavite na vruć roštilj i pecite sa svake strane tri do četiri minute. Tokom pečenja sardele premazujte maslinovim uljem.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com