Spremite savijaču sa tikvicama.
Sastojci
500 g tikvica
100 g brokule
200 g svježeg sira
jedno veliko jaje
100 g milerama
šest listova za savijače
so, muškatni oraščić
ulje
Preliv:
jedno jaje
dvije kašike milerama
jedna kašika jogurta
Priprema:
Tikvice očistite, ogulite, naribajte, posolite pa ostavite 10 minuta i ocijedite. Brokulu očistite i odvojite cvjetiće pa blanširajte dok ne omekšaju. (Stabljike sačuvajte za supu ili neko drugo jelo.) Sir, jaje, mileram, so i muškatni oraščić dobro izmiješajte pa dodajte ocijeđenu brokulu i tikvice. Svaku koru nauljite, premažite umakom od jaja, jogurta i milerama, na nju položite drugu, premažite nadjevom od tikvica do polovine pa smotajte. Stavite savijače u namašćen pleh, nauljite i premažite smjesom milerama i jaja te prema želji pospite susamom. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni Celzijusa 30 do 40 minuta.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com