Gastro

Supa od avokada

Mirisne supe uvijek dobro dođu.

Sastojci:

750 ml vode

1 kašika vegete

150 g luka

250 g svježeg paradajza

2 kašike maslinovog ulja

300 g avokada

sok od jednog limuna

100 ml mlijeka

30 ml prošeka

1 ljuta papričica

1 kašika peršuna

Za posluživanje:

4 kašike kisele pavlake

Priprema

Vodu s vegetom kratko prokuhajte (oko dva minuta). Na ulju kratko popecite 100 g očišćenog luka i 100 g svježeg paradajza narezanog na ploške. Avokado narezan na kockice nakapajte limunovim sokom i usitnite u električnoj sjeckalici zajedno s pripremljenim temeljcem od vegete i popečenim paradajzom s lukom. Mješavinu s avokadom stavite u porcelansku zdjelu, dodajte mlijeko, prošek i ljutu papričicu. Sve dobro izmiješajte i supu hladite oko sat vremena. Preostali luk i paradajz narežite na kockice. Poslužite uz kiselu pavlaku.

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh