Donosimo vam recept za originalni, tradicionalni tiramisu.
SASTOJCI
- 500 grama maskarponea
- 4 jajeta
- 80 grama šećera u prahu
- 250 grama piškota
- 2 dcl jake (slatke) kafe
- 1 dcl ruma
- kakao u prahu
PRIPREMA
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke dobro istučemo sa šećerom i prstohvatom soli. Dodamo maskarpone i umiješamo kuhačom dok ne postane kompaktno.
U drugoj posudi istučemo snijeg od bjelanjaka. Lagano snijeg umiješamo kuhačom u prethodnu dobivenu smjesu.
U većoj posudi pomiješamo kafu i rum te pripremimo posudu u koju ćemo slagati kolač. Piškote umačemo svega par sekundi, kako se ne bi raspale te ih slažemo u posudu. Kada popunimo cijelo dno, premažemo kremom.
Na kremu ide još jedan red umočenih piškota i na njih krema. Ako nam sve nije stalo, možemo postupak nastaviti u drugoj manjoj posudi.
Kakao u prahu kroz sito pospemo po kolaču, a s količinom ne možete pogriješiti.
Ostavite tiramisu da se ohladi u frižideru barem nekoliko sati.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com