Gastro

Tiramisu

Donosimo vam recept za originalni, tradicionalni tiramisu.

SASTOJCI

  • 500 grama maskarponea
  • 4 jajeta
  • 80 grama šećera u prahu
  • 250 grama piškota
  • 2 dcl jake (slatke) kafe
  • 1 dcl ruma
  • kakao u prahu

PRIPREMA

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke dobro istučemo sa šećerom i prstohvatom soli. Dodamo maskarpone i umiješamo kuhačom dok ne postane kompaktno.

U drugoj posudi istučemo snijeg od bjelanjaka. Lagano snijeg umiješamo kuhačom u prethodnu dobivenu smjesu.

U većoj posudi pomiješamo kafu i rum te pripremimo posudu u koju ćemo slagati kolač. Piškote umačemo svega par sekundi, kako se ne bi raspale te ih slažemo u posudu. Kada popunimo cijelo dno, premažemo kremom.

Na kremu ide još jedan red umočenih piškota i na njih krema. Ako nam sve nije stalo, možemo postupak nastaviti u drugoj manjoj posudi.

Kakao u prahu kroz sito pospemo po kolaču, a s količinom ne možete pogriješiti.

Ostavite tiramisu da se ohladi u frižideru barem nekoliko sati.

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh