Gastro

Tjestenina sa pečenim povrćem

Prijedlog za laganu večeru ili brzi ručak.

Sastojci:

tjestenina po izboru (domaća, špageti, makaroni i sl.)

1/4 tikvice, izrezane na tanke ploške,

1 mrkva srednje veličine, izrezana na vrlo tanke ploškice,

1/2 glavice luka, izrezanog na isti način,

2-3 šampinjona, izrezana na tanke listiće,

svježa paprika, izrezana na tanke kraće rezance,

3 kašike maslinovog ulja,

1 čen bijelog luka,

po želji začine (peršun, origano i sl.)

so, papar.

Priprema:

Tjesteninu skuhati prema uputstvu na pakovanju.

Zagrijte tavu, stavite ulje i na najjačem plamenu pecite izrezano povrće pet do 10 minuta. Dok se peče miješajte.

Kad je pečeno, posolite i pobiberite po ukusu i ako želite, dodajte začine.

Povrće pomiješajte sa tjesteninom, poklopite i ostavite dva-tri minuta, da se poveže.

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh