Unesite malo promjene u kuhinju i isprobajte malo drugačiji recept za tradicionalno jelo – zapečeni grah.
Ako nemate puno vremena, neke korake poput pečenja paprika možete obaviti i večer prije, pa idućeg dana sve složiti i samo ispeći.
Sastojci:
800 g graha (iz konzerve)
500 g luka
5 komada crvene paprike
5 komada paradajza
2 lista lovorovog lista
2 režnja bijelog luka
1 mala kašika slatke paprike
Priprema:
U pećnicu na 260°C stavite cijele paprike u lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih dok se kora ne zacrni sa svih strana, a nakon što ih izvadite iz pećnice prekrijte ih vlažnom krpom i ostavite da odstoje 10-15 minuta. Dok su još tople skinite im koru, uklonite peteljku i koštice te narežite na tanke trakice, piše Večernji list.
Narežite luk i popržite ga s bijelim lukom i paradajzom te dodajte crvenu papriku, sol, papar i lovorov list.
Maknite sa štednjaka nakon desetak minuta. Uzmite vatrostalnu posudu, namastite ju i slažite red graha koji ste prethodno ocijedili, red paprika i red luka s rajčicom i začinima – neka zadnji sloj bude grah. Dodajte 1-2 šoljice vode i prelijte s malo ulja.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°c ne miješajući dok se voda ne ukuha i grah na vrhu ne zapeče.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba