VIJESTI

VIDEO / Mirza Ganić za BHRT: Neće doći do poskupljenja komunalnih usluga

Gost Jutarnjeg programa BHRT-a bio je gradonačelnik Visokog Mirza Ganić koji je govorio o cijenama komunalnih usluga u Visokom, a što je bio i povod ekipe državne televizije da posjeti Visoko.

– Ono što je važno kazati je da smo mi prošle godine pojeftinili cijenu vode za 20%. Ove godine ostaje ista cijena, znači ta pojeftinjena od 20%. A što se tiče ostalih komunalnih usluga u Visokom neće doći do poskupljenja. Ono što je važno i ja sigurno tvrdim da je Visoko jedan od rijetkih gradova koji zaista vodi računa o svim građanima i u ovom vremenu inflacije ne dolazi do poskupljenja, naprotiv u određenim segmentima nešto pojeftinjuje, a mi taj dio poskupljenja kao Gradska uprava uzimamo na teret budžeta jer preduzeće mora poslovati na ekonomskoj osnovi.

Grad Visoko je na sjednici Gradskog vijeća prilikom planiranja budžeta usvojio stavku koja se zove sufinansiranje komunalnih usluga i sufinansiranje cijene vode. Taj dio sufinansiranja i razlike u cijeni JKP “Visoko” fakturiše Gradskoj upravi i Gradska uprava to plaća, a građani dobijaju račune na kojima se vidi šta je i kakva je subvencija Grada Visokog. – rekao je Ganić

BHRT / Visoko.co.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh