VIJESTI

VIDEO / Put za naselje Dubrave u Visokom: Katastrofa, sramota i užas u 21. vijeku

Veliko nevrijeme danas je iza 12 sati zahvatilo Visoko.

Crni oblaci nadvili su se nad gradom, te je počela padati jaka kiša praćena grmljavinom i vjetrom.

Brojni čitatelji portala Visoko.co.ba su nam slali fotografije užasnog stanja na cestama, a zasigurno u najgorem stanju se nalazi put, odnosno cesta u naselju Dubrave.

Naime, riječ je o naselju u Mjesnoj zajednici Topuzovo Polje, u kojem je cesta već godinama u katastrofalnom stanju što prouzrokuje brojne probleme mještanima.

Ovo je klasičan primjer narodne da “nije cesta sve što naznake asfalta ima”, a posebno je zabrinjavajuće da već godinama niko od nadležnih nije vodio računa o održavanju ceste u ovom naselju koja poslije svake kiše i u zimskom periodu izgleda gotovo kao neupotrebljiva. Dodatno, pojedini dijelovi ovog naselja su totalno neasfaltirani, što svakako dodatno otežava život mještanima naselja udaljenog svega 10-ak minuta od centra Visokog.

Također, ovo je jedna od dvije ceste koje vode u veliko visočko naselje Srhinje, te su neredom na cesti pogođeni i mještani ovog naselja, budući da ni druga cesta nije u mnogo boljem stanju, o čemu ćemo nekim narednim prilikama.

No, da ne bismo mi mnogo govorili o tom stanju u narednom videu koji smo dobili od našeg čitatelja možete sami da se uvjerite u pravu malu katastrofu na cesti u naselju Dubrave.

N.K. / Visoko.co.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh
Loading...