VIJESTI

Visočani učesnici najvećeg naučnog događaja u regiji

Najveći naučni događaj u našoj regiji – 13. Dani BHAAAS-a u BiH održaće se od 23. do 26. juna u Sarajevu. U tom periodu planirana su 33 simpozija na četiri lokacije, sa predavačima iz 26 zemalja koji će održati preko 350 prezentacija i predavanja.

Tako će “Kreiranje pametnih, inkluzivnih i otpornih gradova” ugostiti istraživače iz Indije, Holandije, Amerike i regije čiji naučni radovi će biti publikovani u novom izdanju Springer publikacije. Pored prezentovanih istraživanja, publika će imati priliku da sluša gostujuća predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti arhitekture i urbanizma, kao i predstavnike međunarodne zajednice koji se aktivno bave pitanjem urbanog razvoja. Ono što je za Visoko možda bitno jeste da će naš grad predstavljati Jasmin Sirčo, dok će pored njega tu biti i dvije osobe koje su porijekom iz Visokog, ali sa trenutnom drugom adresom stanovanja – Tijana Tufek Memišević i Igor Kuvač.

Simpozij je organizovan uz podršku Međunarodnog udruženja gradskih i regionalnih planera- ISOCARP, UNDP, Arhitektonskog savjeta Evrope ACE, CigreBiH i Tondach.
Posebna sesija foruma Novi Evropski Bauhaus u BiH, otvorena za širu publiku, pruža platformu za dijalog i saradnju među kreativnim profesionalcima zainteresovanim za sinergiju u izgrađenom okruženju, kulturi i društvu u cilju održivog razvoja.

NAJNOVIJE

Na Vrh
Loading...