Gastro

Volite tjesteninu? Ovo su greške koje pravite prilikom pripreme i jedenja

Uprkos svjetskoj ljubavi prema italijanskoj hrani, istraživanje u kojem je učestvovalo 2000 ispitanika otkrilo je da više od 60 posto njih nije svjesno ispravnih načina pripreme i jedenja tjestenine

Postoji čak deset najčešćih grešaka koje ljudi rade dok jedu italijansku hranu.

Barem tako tvrde stručnjaci iz Napoline koja se bavi proizvodnjom tjestenine i umaka.

Uprkos svjetskoj ljubavi prema italijanskoj hrani, istraživanje u kojem je učestvovalo 2000 ispitanika otkrilo je da više od 60 posto njih nije svjesno ispravnih načina pripreme i jedenja tjestenine.

Ovo su najčešće greške koje čine:

– Hljeb s lukom smatraju dodatkom tjestenini

– Jedu hljeb prije obroka

– Dodaju sir tjestenini

– Nikad ne jedu tjesteninu al dente

– Ne koriste pire od paradajza za pripremu umaka

– Režu špagete kako bi ih skratili

– Dodaju pavlaku carbonari

– Stavljaju ulje u vodu u kojoj se kuha tjestenina

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/fokus.ba

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh