Rolat od tikvica lako ćete napraviti, a za njega će vam biti potrebno samo nekoliko sastojaka. Budući da u rolat ne ide brašno idealan je za sve koji su na posebnoj bezglutenskoj ishrani.
Filovati ga možete sastojcima koje volite, a mi preporučujemo sir, pureću šunku i kisele krastavice.
Sastojci koji će vam biti potrebni:
5 jaja
150 grama edamera
malo soli
2 tikvice
svježi peršun
4 malo veće kisele krastavice
200 grama krem sira
200 grama pureće šunke
Način pripreme:
Tikvice dobro operite jer ne gulite koru. U veću posudu izrendajte tikvice. Posolite i izmiješajte. Ostavite ih da odstoje 15 minuta. Uključite rernu na 180 stepeni.
Tepsiju obložite papirom za pečenje.
U drugu posudu razbijte jaja. Izmutite ih, a potom dodajte procijeđene tikvice. Narendajte sir i dodajte sitno isjeckani peršun. Posolite i sve promiješajte. Izlijte u tepsiju i stavite da se peče.
Kada se kora ispeče ostavite je da se dobro ohladi, izvadite i okrenite naopako. Namažite je krem sirom, a potom dodajte šunku i sitno isjeckane krastavice. Rolat možete premazati pavlakom. Ostavite da se hladi, a potom ga isijecite.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/klix.ba