Sastojci:
- 700 g mahuna
- 350 g ćurećeg bijelog mesa
- 2 veće mrkve
- malo ulja
- 2 kašičice soli
- 100 ml kečapa
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 2 jajeta
- 250 ml jogurta
Priprema:
Meso isjeći na komade. Mrkvu očistiti i isjeći na kolutove. Meso propržiti na zagrijanom ulju. Kad promijeni boju, posoliti i dodati mrkvu. Usuti 3-4 šolje vode. Kuvati na umjerenoj temperaturi 10 minuta, pa dodati mahune.
Kuvati da meso i mahune omekšaju. Pred kraj kuvanja mahune začiniti i dodati kečap. Izmiješati.
Tečnost bi trebalo skroz da uvri. Prebaciti u tepsiju ili u vatrostalnu posudu. Jaja ulupati, dodati jogurt, izmiješati i preliti preko mahuna.
Peći oko pola sata u rerni zagrijanoj na 200 C.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com