Gastro

Zapečeni karfiol

Ukusno i jednostavno, probajte naš prijedlog za ručak ili večeru.

Sastojci:

1 karfiol srednje veličine

200 g kisele pavlake

2-3 jaja

200 ml mlijeka

so i biber

malo suvog začina

3 čena bijelog luka

2-3 kašike prezli

origano

ulje, ćufte

Priprema:

Cvjetove karfiola iskidati pa skuvati, a listove karfiola takođe skuvati, ne dugo, oko 10 minuta. U činiji razmutiti jaja pa dodati pavlaku i mlijeko, malo soli, bibera i izgnječen bijeli luk. Pleh veličine 35 x 25 cm podmazati pa posuti malo sa prezlama. Preko prezli poredati cvjetove karfiola i nasjeckane listove.

Preliti spremljenim prelivom. Između poredati sitne ćufte. Peći na 200 stepeni C oko 60 minuta.

 

 

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh