VIJESTI

“Žena izlazećeg sunca”: Selma Krifica ispričala da se iza njenog osmijeha krije teška, životna priča

“Žena izlazećeg sunca” – tako je jedan profesor kroz školovanje opisao Selmu Krificu, a upravo bi je jednako dočarali svi koji je poznaju, ali i više od 200.000 pratioca koji je prate samo putem Instagrama, te skoro 300.000 preko TikToka.

Ona humorom izvlači ono najbolje iz svakodnevnih situacija, a da to nije bio tako lagan put, svjedoči njena teška životna priča, kada je izgubila oca, zatim majku, a nedugo nakon toga, čekala ju je zahtjevna operacija. Sve su to bile teme razgovora sa u Hayatovoj emisiji.

Bilo šta da radim – inspiracija dolazi. To sam ja, ali i svi mi, sve te poteškoće koje ja humoristično prenesem kako bi se svi mi nasmijali – rekla je Krifica.
Posebnu inspiraciju pronalazi u suprugu, za kojeg s ponosom kaže da je njena vodilja kroz život, te čovjek koji ima dobar smisao za humor, ali je ona ta koja nema tremu sve to iznijeti pred kamere.

On vozi auto, ja mu kažem stani, uhvatila me inspiracija da Bog sačuva. Jer, ja tekst ne pišem, to meni dođe – navela je Krifica.

Iako nema, kako kaže, sluha za muziku, uprkos tome je učestvovala u raznim priredbama, pa se prijavila i na bh. talent show.

Učestvovala sam u tim priredbama, iako sam samo smetala. Svi su me pitali kako ćeš jer ne znam pjevati, ali ako nešto želim – ja to i mogu. Nikada ne trebamo prestati vjerovati u sebe i svoje snove – poručila je ona.

A da se često iza najljepšeg osmijeha krije i tuga, dokaz je i Krifica koja je iz životnih lekcija naučila živjeti „dan za danom“.

Mi smo bili sretna porodica, uvijek smo se dobro slagali i nasmijavali. A onda dolazi gubitak mog oca, pa i mame… Ja se zatim teško razbolim, hitna operacija gdje je upitno da li ću preživjeti. Tada sam rekla, živjet ćeš dan za danom, bez planova i činim sve da mi je danas dobro. To sam naučila kada sam izgubila najmilije, sada živim sa tim uspomenama – pojasnila je naša sagovornica.

Ono što je također naučila jeste da joj ne bude bitno tuđe mišljenje kroz život.

Neću dozvoliti da me ljudi ubiju. Ne želim da mi neko društvo uništi dan. Često dobijem komentar:
‘Žena od 40 godina pleše na ulici’- Da, ali da li sam ga tako ugrozila nekoga? Ne – kroz smijeh, kako smo i navikli, priča Krifica.

Visoko.co.ba / Hayat TV

NAJNOVIJE

Na Vrh