Gastro

Begova čorba

U hladne dane uvijek dobro dođe topla čorba. Probajte naš prijedlog.

Sastojci:

600 g pilećeg mesa

2 mrkve

1 glavica crnog luka

1 korijen celera i lišća

pašknat

bamija ili šaka graška

malo bibera, so

lovorov list po želji

1 žumance

2 kašike kisele pavlake

1 kašičica brašna

peršunov list

malo ulja

Priprema:

Na ulju propržiti sitno sjeckan luk, doati sjeckanu mrkvu i ostalo povrće, pa kad se malo izdinsta dodati meso. Dodati malo bibera u zrnu, po želji lovorov list. Kuvati meso dok ne omekša. Kuvano meso izvaditi rešetkastom kašikom i odvojiti od kostiju. U činiju staviti žumance, dodati pavlaku i brašno. Dobro izmutiti viljuškom. Ubaciti dvije kutlače čorbe i izmiješati, a zatim ubaciti u čorbu.

Pustiti da čorba izbaci dva-tri ključa, dodati soli, bibera, peršunovog lista.

 

 

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh