Gastro

Hrskava piletina u sosu od limuna

Ako niste sigurni kako da pripremite jednostavan a hranljiv obrok, sočna hrskava piletina savršen je izbor. Danas vam donosimo recept kako da naparvite sočnu i hrskavu piletinu u sosu od limuna

Sastojci:
5 pilećih karabataka
pola kašičice bibera
50 g putera
100 ml pilećeg bujona
2 čena bijelog luka
sok od jednog limuna
so i biber
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Začinite piletinu biberom i solju i pecite na papiru za pečenje pola sata. Posljednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stepeni kako bi kožica postala hrskava. U tavi istopite puter i nekoliko minuta mešajte dok ne dobije tamniju boju. Dodajte bujon, sjeckani bijeli luk i sok od jednog limuna. Po želji ubacite i nekoliko kriški limuna. Stavite pečenu piletinu i pustite da se krčka nekoliko minuta.

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh