Spavaš li mirno Pjonže Janže…

Dobili smo lampione i zastavice, a cijela stvar je u maniru kao da na govno stavljaš svjećice i predstavljaš ga kao rođendansku tortu. Dakle, ukratko rečeno, prodajemo muda pod bubrege. Dok nam čitava svita vozača čeka kakvo-takvo krpljenje rupa na cestama, kako ne bi svaka dva mjeseca kupovali dijelove za automobile, dok čekamo da se neko sjeti pozabaviti problemom pasa utalica koji napadaju ljude na ulicama i nanose im ozbiljne povrede. I tako u nedogled.

Znam da će se sad javiti dušebrižnici koji će mi reći kako ja kudim pozitivne stvari. Naravno da nam trebaju uređeni parkovi i životno okruženje. Ali sve to u neko bolje vrijeme kada riješimo krucijalne probleme, kad se nadležni organi malo više zabrinu zbog nestanka dvoje ljudi iz centra grada, od kojih jedna osoba još uvijek nije pronađena, kad budemo imali život dostojan čovjeka. A budući da i općinski vijećnici na strani aktuelne vlasti vole prokomentirati ovakve stvari, njih ću podsjetiti da su nas vratili unazad samo odlukom o TV prenosu sjednica OV Visoko, uz poruku: Spavaš li mirno Pjonže Janže…


Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Visocani.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visocani.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visocani.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.