Sezona je tikvica, a kao što znamo – najzdravije je sezonsko povrće, stoga probajte vrlo jednostavan i jeftin recept za ručak.
Sastojci:
2 šoljice ribanih tikvica
0,5 šoljice ribanog parmezana
1 jaje
1 poriluk
1 kašika maslinovog ulja
so
biber
Priprema:
Tikvice naribati na papirnati ubrus, pa stisnuti i iscijediti višak tekućine.
U većoj posudi umutite jaje, nasjeckani poriluk, kašiku maslinovog ulja, so i biber, i dodajte naribane i iscijeđene tikvice i parmezan.
Sve dobro izmiješajte da se sastojci sjedine, pa oblikujte pljosnate polpete.
Pecite na zagrijanom ulju u teflonskoj tavi tri do četiri minute, a nakon toga ubacite u rernu prethodno zagrijanu na 200 stepeni, i pecite desetak minuta.
Možete ih ubaciti u panin i servirati kao vege hamburger ili ih poslužiti kao prilog.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com