Gastro

Polpete od tikvica

Sezona je tikvica, a kao što znamo – najzdravije je sezonsko povrće, stoga probajte vrlo jednostavan i jeftin recept za ručak.

Sastojci:

2 šoljice ribanih tikvica

0,5 šoljice ribanog parmezana

1 jaje

1 poriluk

1 kašika maslinovog ulja

so

biber

Priprema:

Tikvice naribati na papirnati ubrus, pa stisnuti i iscijediti višak tekućine.

U većoj posudi umutite jaje, nasjeckani poriluk, kašiku maslinovog ulja, so i biber, i dodajte naribane i iscijeđene tikvice i parmezan.

Sve dobro izmiješajte da se sastojci sjedine, pa oblikujte pljosnate polpete.

Pecite na zagrijanom ulju u teflonskoj tavi tri do četiri minute, a nakon toga ubacite u rernu prethodno zagrijanu na 200 stepeni, i pecite desetak minuta.

Možete ih ubaciti u panin i servirati kao vege hamburger ili ih poslužiti kao prilog.

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh